Bucatarie Internationala: Retete din Noua Zeelanda ( 24 retete )
Cheesecake(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1219) baza: se amesteca bine toate si se tapeteaza pe peterii unei tavi de tort sip e fundul tavii si se da la rece.
compozitia: Se combina gelatina cu apa fierbinte pina se dizolva.Se mixeaza branza topita cu smantana, adaugati zaharul, lamaia, si vanilia apoi gelatina dizolvata , se umple tava si se lasa la rece. Se garniseste cu frisca si fructe.
Banane cu nuci de cocos in sos caramel(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1216) Bananele taiate in jumatate se dau prin faina, se indeparteaza usurel excesul de faina, apoi prin ouale batute si la sfarsit se baga in amestecul (50-50) de nuca de cocos cu bucatile de paine. Se pun la frigider pentru aproximativ o ora. Cand sunt gata se prajesc in ulei cate 2-3 bucati deodata pana capata culoarea aurie.
Sos caramel(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1320) Dissolve the sugar in the Water, and gently boil until Golden brown. Add the coconut milk and stir until a sauce forms. Mix the cornflour with some cold water and add to the sauce, Stir continuously until thickened. Pour onto a plate and place the bananas on top.
Se dizolva zaharul in apa apoi se fierbe la foc mic pana devine maro-auriu, se adauga laptele de nuca de cocos si se amesteca pana capata aspectul unui sos. Separat se amesteca faina de porumb cu niste apa rece si se adauga apoi la sos, se amesteca totul pana se ingroasa.
Javanese chicken(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1174) Se taie gaina in piese de 5cm si se prajeste pana capata o culoare aurie la suprafata. Se da la o parte si se scurge. Se caleste apoi ceapa, usturoiul, chimbirul si pasta de shrimp. Se adauga gaina, sosul de soia, zaharul si aproximativ 200g apa. Se acopera si se gateste pentru 10 min. Se adauga rosiile si ardeii chilli si se gateste pana gaina este moale. Se adauga la sfarsit laptele de nuca de cocos, sarea si piperul, se mai fierbe putin si se serveste.
Umplutura (stuffing)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1331) Chop the Onion up finely and put in a bowl with the rest of the ingredients and knead until well mixed. Fill the chickens cavity. Se toaca ceapa marunt si intr-un bol se amesteca cu restul ingredientelor pana se omogenizeaza. Se umple cavitatea gainii.
Crusta (skin)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1179) Se pun toate ingredientele cu exceptia rozmarinului intr-un bol si se amesteca cu ulei pana totul devine o pasta. Se unge putin pe sub pielea gainii si restul se unge deasupra. Se imprastie rozmarin pe deasupra.
Legume (vegetables)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1147) Se aseaza legumele intr-o cratita si se toarna peste ele laptele din nuca de cocos si supa de gaina. Se aseaza gaina deasupra intr-o tava sita. La fiecare jumatate de ora se imprastie peste legume din lichid si la o ora legumele se intorc. Se coace totul in cuptor la 180C (380F) pana gaina este bine patrunsa.
Macaroane cu branza(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1383) Macaroanele se fierb al dente* in apa sarata, se scurg si se pun deoparte. Intr-o cratita separata se topeste untul impreuna cu o cantitate egala de faina si se amesteca pana se omogenizeaza si capata o culoare rosiatica (roux**). Se toarna laptele putin cate putin pana se ingroasa. Se adauga condimentele si branza (se recomanda o branza cu aroma puternica). Se toarna peste mixtura macaroanele, usor ca sa nu se rupa, se taie painea in cubulete si se imprastie pe deasupra impreuna cu rosiile taiate felii, bucati de costita si branza (se recomanda parmezan) si se coace la cuptor la 180C pana totul capata o culoare aurie.
n.t. -*al dente-este textura perfecta pe care trebuie sa o aiba macaroanele, nu trebuie fierte prea mult sa se inmoaie ci trebuie sa se simta la muscatura. -**roux-termenul deriva din franceza si inseamna rosu (rosiatic). Un amestec roux este un amestec din parti egale de grasimi (unt, untura, etc) si faina, care sunt preparate impreuna de la inceput, inainte sa fie adaugat orice fel de lichid. Se foloseste la ingrosarea sosurilor, sta la baza multor mancaruri in statele americane din partea de sud. Culoarea roux difera in functie de timpul de preparare, cu cat mai lung timpul cu atat mai inchisa culoarea, trebuie amestecat incontinuu pentru a nu se arde (incontinuu insemnand sa nu va intrerupeti sub nici un motiv si daca intreruperea e imperioasa atunci altcineva va trebui sa se ocupe de mixtura). Daca se intrezaresc particule negre in mixtura deja este arsa si poate fi aruncata. sursa:http://www.google.com/search?hl=en&lr=&q=define%3Aroux
Cheesecake(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1253) Baza: Deci o cana de biscuiti macinati pudra, 2 linguri de zahar si o lingura de margarina dulce topita. Se amesteca toate foarte bine si se pune pe fundul unei forme cu inel.Se preseaza cu podul palmei foarte bine si universal. Se da la cuptoul incins la temperatura medie doar pt 10 minute dupa care se scoate si se lasa deoparte pina se face umplutura.
Umplutura: Se amesteca toate aceste ingrediente cu un mixer si se potriveste de zahar si alte esente dupa plac. Se adauga albusurile batute spuma si se adauga la umplutura amestecind usor pina se omogenizeaza, se toarna peste biscuit si se da la cuptor pina compozitia s-a copt foarte bine la mijloc. Se raceste in tava in care s-a copt pina la decorare.
Nota: Daca nu ai forma cu inel se ia o foaie de aluminiu si se tapeteaza o forma de tort avind grija sa se lase destul aluminiu la margine cit sa se poata trage afara in sus tinind cu amindoua miinile si nu dintr-o parte numai dupa ce prajitura a stat la frigider cel putin 5-6 ore preferabil peste noapte. In loc de smintina daca vrei se poate adauga inca un pachet de brinza insa mie imi place ca tortul sa fie mai usor.
cartofi prajiti a la Australia(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1399) se taie cartofii in bucati groase, dreptunghiulare. se pun la fiert intr-un vas de apa rece(stiati ca tot ce creste in pamant se incepe gatitul in apa rece, iar ce creste la suprafata, se pune in apa clocotita?), se fierb. cand sunt gata, se scot pe o tava si se pun la frigider pentru 6 ore sau mai mult. se scot din frigider si se prajesc in peanut oil(130grade ideal). pofta buna! sunt cei mai gustosi si perfecti cartofi prajiti!